Uitnodiging Zeilersavond

Beste Watersporters,

Bij deze willen we jullie allemaal van harte uitnodigen voor de jaarlijkse zeilersavond. Deze zal plaatsvinden op donderdagavond 28 December 2017 in de Botterschuur en start om 20:00. Tijdens deze avond zullen onder het genot van een hapje en een drankje de prijzen worden uitgereikt en zal de zeiler van het jaar bekend gemaakt worden.

Ook zullen we terugblikken op het afgelopen seizoen en ons plan voor komend seizoen presenteren. We hopen jullie daar dus allemaal te zien!

Afbeeldingsresultaat voor zeilersavond

Tot dan!

Groeten,

De Wedstrijdcommissie

Adres Botterschuur:

Boten uit het water

Van onze correspondent Jaap

Bruinsma.

Het seizoen is weer voorbij. Boten zijn uit het water en weer veilig en wel gestald in ons toch zo mooie, degelijke boothûs en voor de verwachte storm onderdak. Zestig boten in dik vijf uur! De kraanmachinist verdient een dikke pluim. Als je maar gezamenlijk de schouders eronder zet en er viel geen wanklank te horen. Alles rust nu even uit en voor volgend jaar 7 april gaan we weer glanzend te water.

Jaap.

Uitnodiging Moleman

Beste zeilers en watersporters,

Zaterdag 30 september staat “de Moleman” gepland! Langs deze weg willen we jullie weer allemaal uitnodigen om hier aan deel te nemen.

De start is om 09:00 uur vanuit Urk, waarbij beide klassen tegelijk zullen gaan starten.
Voorafgaand zal om 08:55 uur het 5 minuten signaal worden gegeven vanuit de jachthaven.
De finish is de ingang van de haven van Enkhuizen, waar bij het passeren van de finishlijn een toetersignaal zal klinken. De ET-N1 dient te worden gerond over BB!

We willen samen gaan eten bij Chinees restaurant “Lotus”
De uitslag van de wedstrijd en prijsuitreiking zal ook hier gaan plaatsvinden.

Wij hopen weer op veel deelname!
We nodigen alle leden van de vereniging uit om mee te gaan! Ook degen en die een motorboot hebben worden van harte uitgenodigd om gezellig mee te gaan naar Enkhuizen!nacht van Enkhuizen

De kosten van de chinees worden per persoon ter plaatse betaald. Inschrijven kan tot donderdag 28 Sept. i.v.m. vastleggen chinees. Inschrijven is mogelijk via dit formulier.

Namens de wedstrijdcommissie
WSV de Zuiderzee

Uitnodiging Up-Down Wedstrijd

Beste zeilers,

Komende zaterdag kunnen we weer los voor de start van de tweede helft van ons wedstrijdseizoen!

Graag willen we jullie bij deze uitnodigen voor de up- down wedstrijd op zaterdag 2 Juni start 10.00 uur.

Net voor de wedstrijd zal een rak worden uitgezet welke precies in de lengte richting van de windrichting zal komen te liggen. Het is de bedoeling dat dit rak een aantal keren zal worden gevaren.
Afhankelijk van de wind zal op de dam, het aantal keren dat het rak gezeild dient te worden, bekend worden gemaakt.Tevens zullen ook de boeien bekend worden gemaakt.
Wee daarom een beetje op tijd met de inschrijving!

Wij nodigen jullie natuurlijk weer allemaal uit om hier aan mee te doen. Wij hopen natuurlijk weer op heel veel belangstelling.

Tot Zaterdag!

Namens de wedstrijdcommissie van WSV de Zuiderzee

ps. Er zijn nog boten beschikbaar voor de “open boten wedstrijd”! Graag inschrijven voor 7 September (Laatst mogelijke datum voor vastleggen boten)! Zie Inschijf-formulier open boten.

Uitnodiging open boten

Beste Watersporters,

Zaterdag 16 September staat de open boten wedstrijd weer op het programma! De kans om eindelijk eens te laten zien wie er echt kan zeilen!

We hopen dit keer af te reizen naar het Snekermeer (Zie Sail-a-way Sneek) waar een olympische baan voor ons zal uitgelegd worden. We vertrekken om 9:00 vanaf Urk (parkeerterrein jachthaven) en hopen daar rond 10:30 onze eerste wedstrijd te gaan varen.

Er zullen deze dag meerdere wedstrijden worden gevaren. Na iedere wedstrijd zal er van boot worden gewisseld om een zo eerlijk mogelijke uitslag te krijgen.  waarna we rond 16:00 weer terug zullen reizen naar Urk.

Om 18:00 willen we in de botenloods een gezellige BBQ organiseren in de botenloods waarbij iedereen natuurlijk van harte welkom is! Tijdens deze avond zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden.

Dit gebeuren mag u natuurlijk niet missen! Geef u daarom snel op middels dit Formulier

De kosten voor dit evenement bedragen 50 Euro per boot en 10 Euro voor de BBQ. Graag vooraf afrekenenen (cash of overmaken) bij Gerrit Visser of Pieter de Boer (voor 9 september ivm bestellen van vlees en vastleggen boten).

De wedstrijdcommissie verzoekt u allen vriendelijk om u zo snel mogelijk op te geven, dit in verband met het reserveren van de boten (er zijn er niet onbeperkt beschikbaar, dus bij te weinig boten geldt: “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”) en het regelen van de bbq.

Tot 16 September!

Groeten,

De wedstrijdcommissie

 

 

Uitnodiging Sterwedstrijd

Beste Zeilers,

Komende Zaterdag 7 Juli kunnen we weer los! Dan staat de sterwedstrijd namelijk op het programma; een uitdagende wedstrijd waarbij vrijwel elke koers een keer aan bod komt!

Wij nodigen jullie natuurlijk weer allemaal uit om hier aan mee te doen en hopen natuurlijk op veel belangstelling!

De start van wedstrijd zal om 10.00 uur zijn, vanaf ongeveer 9:00 uur kan men zich inschrijven op de dam.

Hier is het de Route 22 Ster te openen en te downloaden. Let op! Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de wedstrijdcommissie deze route nog iets wijzigen.

Tot Zaterdag!

Namens de wedstrijdcommissie van WSV de Zuiderzee

Nacht van Enkhuizen 2017

Beste zeilers en watersporters,

In het weekend van vrijdag 23 en zaterdag 24 juni staat de welbekende “Nacht van Enkhuizen” weer op het programma.
Iedere keer is dit weer een hele leuke wedstrijd die naast het wedstrijdelement ook altijd heel gezellig is.
Langs deze weg willen we jullie weer allemaal uitnodigen om hier aan deel te nemen.
De ervaring is dat iedereen altijd extra gasten meeneemt, wat natuurlijk ook wordt aanbevolen.nacht van Enkhuizen

De start is om 17:30 uur vanuit Urk, waarbij beide klassen tegelijk zullen gaan starten.
Voorafgaand zal om 17.25 uur het 5 minuten signaal worden gegeven vanuit de jachthaven.
De finish is de ingang van de haven van Enkhuizen. Er wordt gefinished tot 21:00. Red je het niet op tijd? Start dan de motor.

We zullen overnachten in de Compagnieshaven. Waar we na de wedstrijd gezellig willen gaan BBQ’en (iedere boot neemt zijn eigen vlees en Bbq mee. Bij slecht weer zal de wedstrijdcommissie voor een andere optie zorgen).
De uitslag van de wedstrijd en prijsuitreiking zal ook hier gaan plaatsvinden.

Wij hopen weer op veel deelname.
We nodigen alle leden van de vereniging uit om mee te gaan.Ook degen en die een motorboot hebben worden ook uitgenodigd om gezellig mee te gaan naar Enkhuizen.

Inschrijven kan tot Donderdag 22 Juni. Inschrijven is mogelijk via dit formulier.

Namens de wedstrijdcommissie.
WSV de Zuiderzee

Albert Wakker overleden

Vanmorgen ontvingen we het bericht dat na een ziekbed Albert Wakker is overleden. Albert heeft jarenlang een voortrekkersrol vervult vanaf het eerste uur in 1964 binnen onze vereniging. Altijd op zijn eigen manier. Mede dankzij de inzet van Albert is de vereniging geworden tot wat het nu is.

Een verwoed watersporter die vele mooie tochten heeft mogen zeilen en varen. Enige tijd geleden werd Albert getroffen door de ongeneeslijke ziekte en uiteindelijk moest hij de strijd opgeven.

Albert heeft altijd heel veel inzet getoond voor de vereniging. Nooit was iets te veel en onvermoeid toonde hij zijn tomeloze inzet.

Sprekend is het  bericht op de rouwkaart:
“Ik voel de winden Gods vandaag, vandaag hijs ik het zeil”. 

Wij wensen Co, de kinderen en de kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies.

Voor de laatste keer de boot te water laten